Lente & Hardlopen

In de zomer van 2009 ontstond het idee om een blog te gaan bijhouden met mijn hardlopende zus Vera Kuipers. Vera is al een tijd behoorlijk fanatiek aan het trainen en lid van de New York Harriers (Vera woont en werkt en loopt dus ook hard in New York). Ik ben aangestoken door mijn zus en in maart 2009 begonnen met hardlopen, want ik wilde in september de Dam tot Damloop doen. Ik woon in Den Haag en loop mijn rondjes vooral door het Haagse Bos. Ik ren daar vanaf mijn huis in zo’n 12 minuten naar toe en er zijn bijna net zoveel hardlopers als in Central Park…
Het afgelopen jaar heb ik 3 keer meegedaan aan een “race”. Op 11 september liep ik de Goudse Singelloop (10 KM) in 56,57 en op 20 september de Dam tot Damloop (10 EM) in 1.40,48. Op 1 november was Vera in Nederland en hebben we samen meegedaan aan de Laan van Meerdervoortloop in Den Haag (10 KM). Ik liep hier 56,36.
Tot half december ben ik zo’n 2 keer per week blijven hardlopen. Toen de winter echt begon met heel veel sneeuw ben ik (helaas) afgehaakt en heb ik een maand nauwelijks gesport. Er waren wat audities die ik aan het voorbereiden was (ik ben fluitiste) en ik ben gewoon te bang om te gaan rennen als het buiten zo glad is (bang dat ik val en pols/vingers breek).
Het niet-rennen en niet-sporten beviel me helemaal niet, dus half januari heb ik me ingeschreven bij de sportschool. Het kon immers sowieso geen kwaad om ook wat spierversteviging te doen van buik/rug/armen en ik ben nu helemaal blij dat ik me heb ingeschreven. Ik volg nu trouw 2 keer per week BodyBalance. Dit is een combinatie van Yoga, Pilates, Tai Chi en heel erg goed voor een stijve hark als ik. Bovendien ook een hele leuke afwisseling met het hardlopen.Begin maart heb ik mezelf een paar nieuwe schoenen cadeau gedaan. M’n NIKE’s waren een beetje op en waren bij m’n tenen iets te breed. Ik ben naar de Run2Day gegaan in Den Haag en heb daar ook even een filmpje laten maken om te bepalen wat voor voeten ik nu eigenlijk heb. Ik heb een neutrale voet, wel smal, en de Mizuno Wave Rider 13 zat in de winkel meteen heel fijn.
Ik ben de schoenen dus direct gaan testen in het Haagse Bos, maar helaas zette ik mijn voet in een rare kuil, waardoor mijn knie een harde klap kreeg. Deze is een week gevoelig geweest. Erg jammer, want was weer ontzettend gemotiveerd!
Gisterochtend ben ik weer gaan rennen en heb ik een rustig loopje gedaan van 45 minuten en ben ik er nog meer van overtuigd dat deze schoenen voor mij helemaal super zijn.Zojuist heb ik me ingeschreven voor de Marikenloop (onderdeel 5 KM) in Nijmegen en ook dit jaar wil ik graag weer de Dam tot Damloop doen. Verder lijkt het me heel gaaf om in oktober de Halve Marathon in Amsterdam te lopen.
In 2009 was ik vooral bezig met de prestatie van zo’n loop op zich, maar dit jaar wil ik mijn tijden wel wat gaan aanscherpen en dus ook trainingen doen voor snelheid. Een leuk vooruitzicht: 16 mei tijdens de Marikenloop loop ik sowieso een PR, want ik heb nog nooit eerder een officiĆ«le 5 KM gedaan šŸ™‚

Vanaf nu zal ik regelmatig posten hoe het gaat met het hardlopen. Ik doe dat meestal in het Nederlands, mijn zus post vooral in het Engels.

Opmerkingen, tips, reacties etc. zijn altijd welkom en vinden wij erg leuk!

Geef een reactie