Nieuwe schoenen!

             

 

Dit zijn ze dan, mijn nieuwe hardloopschoenen waarmee ik veel fijne kilometers hoop af te leggen.
In de afgelopen jaren was de continuïteit van het hardlopen helaas ver te zoeken. Inmiddels heb ik twee mooie jongens op de wereld gezet en ben ik goed hersteld van de laatste bevalling. Ik trakteerde mezelf dus op een nieuw paar hardloopschoenen om zo de draad weer fris op te pakken. Net als al mijn andere schoenen formaat stoomboot, maar hé, de kleuren zijn te gek, toch?

Bijna 4 maanden geleden (12 juli 2017) ben ik bevallen van zoon Cas. Hierover zal ik niet in detail treden hoor, maar ik doorstond het prima en mag absoluut niet klagen. Al voor de bevalling lag de LINDA op de mat, en daar stond een artikel in “Kapot van het baren”. Oké dan!!! Dat was een heerlijke voorbereiding op de bevalling zullen we maar zeggen. Via google is dit artikel nog wel terug te vinden 😉
Tijdens mijn na-controle bij de verloskundige, zo’n 6 weken na de bevalling, heb ik dit onderwerp toch even aangekaart.
Gelukkig had ik geen klachten zoals deze waren omschreven door verschillende vrouwen in de LINDA, maar dat hoop ik in de toekomst ook zo te houden. Ik wilde wat oefeningen doen, om alle spieren van de bekkenbodem weer wat te versterken en zo kwam ik terecht bij een bekken-fysiotherapeut. Zeer interessante materie en voor iedere vrouw de moeite waard om te doen. We kennen allemaal de Tena-lady reclames, en nee, dat lijkt me helemaal niks!

Hoewel je op veel websites leest dat je zo’n 12 weken na de bevalling weer prima kunt hardlopen werd mij door de bekkenfysiotherapeut geadviseerd om daar echt wat langer mee te wachten. Tot nu toe heb ik dat braaf gedaan, maar ik voel me goed en wil weer aan de slag. Ik ga dit keer echt rustig opbouwen volgens een schema van Runnersworld.
5 km achter elkaar rennen is eigenlijk nooit een probleem geweest, maar ik wil mijn lichaam weer echt goed laten wennen aan het hardlopen (in het begin vooral joggen of zelfs sjokken denk ik).

Op zondag 11 maart wil ik graag de 10 km rennen bij de City Pier City loop in Den Haag. Ik ga me daar gauw voor inschrijven, een mooie stok achter de deur. Wie doet er met me mee?

Op deze website zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden. Mijn zus Vera gaat vanaf nu ook weer regelmatig posten en rent op een heel ander niveau dan ik. Ik hoop samen met haar een keer een halve marathon te lopen.

6 Replies to “Nieuwe schoenen!”

  1. Reken er dan maar op, dat jullie ouders aan de zijlijn staan. Om jullie binnen te halen. Run daughters, run!!

    1. Jullie zijn altijd zo trouw! We rekenen erop 😛

  2. Ja ik kan niet wachten tot dat moment!!

    1. Ik kijk er ook onwijs naar uit! Het gaat me lukken dit keer om echt vol te houden. No excuses anymore.

  3. Super gave schoenen (welke maat heb je dan? #stoomboot) en wat goed dat je weer aan het rennen bent! Zet ‘m op, ik lees mee: leuk!!

    1. Mooi he? Normaal heb ik maat 41, maar deze schoenen zijn maat 42 2/3 (whaaaaaa!). Nu weet ik gelukkig dat Adidas klein valt én is het fijn om iets meer ruimte over te hebben in de schoen dan bij ‘normale schoenen’. Deze schoenen zaten direct lekker en ik snap ook de ‘boost’ waar de zool voor zorgt.

Geef een reactie